Managed hosting door True

Pinkroccade's organiseren app-wedstrijd

 

Pinkroccade Local Government en Pinkroccade Healthcare, beide onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), dagen ambtenaren en medewerkers uit de zorg uit om apps te bedenken voor een betere digitale dienstverlening aan burgers. Daarvoor hebben beide automatiseerders een de denktank Pinkvalley opgericht en een wedstrijd uitgeschreven. Deelnemers aan Pinkvalley brainstormen in teams over bruikbare apps. De winnende oplossing wordt door Yonder, eveneens onderdeel van TSS ontwikkeld.

Ambtenaren bij lokale gemeenten, medewerkers in de verpleging, verzorging, thuiszorg, gehandicaptenzorg, GGZ en ziekenhuizen en experts en studenten kunnen zich inschrijven voor Pinkvalley.

Op 13 juni worden de deelnemers uitgenodigd om in Den Bosch in teams na te denken over hun bijdrage voor vernieuwende apps bij de overheid en zorgorganisaties. Op 12 en 13 september worden in Apeldoorn de ideeën uitgewerkt in ontwerpen en prototypes. Op het einde van de dag worden deze ideeën gepresenteerd aan een jury. Deze jury bepaalt uiteindelijk welke drie teams op het PinkRoccade-evenement 'Innoveren doe je samen', dat op 25 september in ‘t Spant in Bussum plaatsvindt, hun ideeën mogen presenteren. De bezoekers van het evenement bepalen uiteindelijk welk app-idee. Yonder gaat vervolgens deze app ontwikkelen.

Han Knooren, directeur van Pinkroccade Local Government en Huub Deterd, directeur van Pinkroccade Healthcare, vinden dat de Nederlandse digitale dienstverlening verder geprofessionaliseerd moet worden. Zij menen dat dit het beste werkt in co-creatie met een groep die naar hetzelfde doel streeft en werkt, los van bestaande conventies. 'Dit is meestal de broedplaats voor de beste oplossingen. Binnen Pinkroccade delen we deze ambitie. Goede dienstverlening is integraal en op deze manier zorgen we ervoor om out-of-the-box met elkaar hierover na te denken en daadwerkelijk resultaten te boeken', aldus beide heren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5088449). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×