Topicus neemt Simac Onderwijs over

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Topicus heeft Simac Onderwijs overgenomen, een leverancier van softwareoplossingen voor het voortgezet onderwijs en onderdeel van Simac Techniek. Beide bedrijven werkten al samen op het gebied van de ontwikkeling en exploitatie van het leerlingvolgsysteem Somtoday en de bijbehorende leeromgeving. In het kader van de overname neemt Topicus de exploitatie en ontwikkeling van Somtoday geheel over.

Met de overname van Simac Onderwijs door Topicus zal ook de naam van Simac Onderwijs BV gewijzigd worden in Somtoday BV. Deze werkmaatschappij wordt een volledige dochteronderneming van Topicus Onderwijs Holding BV.

Naast het leerlingvolgsysteem Somtoday zijn er nog de softwareoplossingen Cumlaude, WIS Webportaal en Iris Schoolklimaat. De exploitatie daarvan zal Topicus in nauwe samenwerking met de ontwikkelpartners blijven uitvoeren.

Simac Techniek is actief in systeemintegratie en dienstverlening in de ict. Het Eindhovense bedrijf behaalde in 2013 een omzet van 178 miljoen euro met 958 medewerkers. 

Topicus is gevestigd in Deventer en er werken 450 medewerkers. Het bedrijf is werkzaam in de sectoren onderwijs, zorg, financiën en de gemeentelijke overheid. Voor het onderwijs levert Topicus leerlinginformatie en –volgsystemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-02T23:56:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.