Hengelo wil rol in Twents ICT-pact vergroten

Dit artikel delen:

Hengelo zoekt nieuwe gemeenten voor een samenwerking op ict-gebied. Daarbij neemt Hengelo het technisch beheer van de ict-infrastructuur, werkplekken en serveromgeving van omliggende gemeenten op zich. Een samenwerking tussen Hengelo en Oldenzaal, die in 2013 is ingegaan, dient als voorbeeld van samenwerkingen met andere gemeenten. De Twentse gemeenten Haaksbergen en Hof van Twente bekijken de mogelijkheden om ook een deel van hun ict over te dragen aan Hengelo.

'Hof van Twente bestudeert een vergelijkbare samenwerking met Hengelo', vertelt Jaap de Jonge, beleidsmedewerker informatievoorziening. In de samenwerking met Hof van Twente zal Hengelo mogelijk het technisch beheer van de gemeentelijke ict-omgeving op zich nemen. De fusiegemeente van de gemeenten Diepenheim, Goor, Markelo en Ambt en Stad Delden wil 1 december 2014 een definitief besluit nemen over een samenwerking met Hengelo.

Ook de gemeente Haaksbergen, dat eerder op ambtelijk gebied een samenwerking sloot, bekijkt de mogelijkheden voor een ict-samenwerking met Hengelo. Om die samenwerking succesvol te maken op het gebied van kwaliteit, kwetsbaarheid, kosten, kansen voor personeel worden meer gemeenten gezocht om zich aan te sluiten.

Met de mogelijke toetreding van Haaksbergen en Hof van Twente vergroot Hengelo mogelijk zijn functie als spil in de ict-netwerken van gemeenten in die regio. Hengelo is in 2013 een ict-samenwerking aangegaan met de gemeente Oldenzaal. Vanaf begin 2013 is de verantwoordelijkheid (eigendom en beheer) overgenomen door de ict-organisatie van de gemeente 

Volgens De Jonge past de ict-samenwerking tussen Twentse gemeenten bij de landelijke trend dat gemeenten de handen op ict-gebied ineenslaan.

.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-04T11:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.