Directeur Van Enst stapt op bij Waterschapshuis

Dit artikel delen:

Joris van Enst

De secretaris-directeur van Het Waterschapshuis (HWH), Joris van Enst, heeft het bestuur verzocht om hem per 1 oktober 2014 uit zijn functie te ontheffen. Van Enst (1955) heeft zes jaar leiding gegeven aan de regie- en ict-uitvoeringsorganisatie van de waterschappen. Hij is na de gesprekken met het dagelijks bestuur van Het Waterschapshuis tot de conclusie gekomen dat de reorganisatie van de uitvoeringsorganisatie door een nieuwe directeur kan worden geleid. Van Enst blijft wel als adviseur betrokken bij Het Waterschapshuis.

Eind vorig jaar is bepaald dat Het Waterschapshuis in afgeslankte vorm doorgaat en uit twee onderdelen zal komen te bestaan: één voor de collectieve taken en één voor de facultatieve projecten. Deze laatste tak ondersteunt waterschappen die individueel of op regionale schaal een project willen starten.

De reorganisatie die nodig is om te komen tot een HWH 2.0. vormde voor Van Enst aanleiding om met het dagelijks bestuur van Het Waterschapshuis in gesprek te gaan over zijn toekomst. Het resultaat van dit gesprek is dat het gereorganiseerde Waterschapshuis onder leiding van een nieuwe secretaris-directeur verder zal gaan. Van Enst blijft als adviseur verbonden aan HWH. Formeel moet het verzoek van Van Enst in september 2014 worden voorgelegd aan het algemeen bestuur van het Waterschapshuis.

Onder het bewind van Van Enst beleefde Het Waterschapshuis roerige tijden. Naar aanleiding van het mislukken van de bouw van de gezamenlijke belastingapplicatie Tax-i (schadepost 17,2 miljoen euro) stelde een aantal waterschappen het bestaan van het ict-centrum ter discussie. Ook vonden een paar waterschappen dat Van Enst moest opstappen. Uiteindelijk kwamen de waterschappen tot het besluit een nieuw Waterschapshuis in afgeslankte vorm door te laten starten. Alleen Waterschap Hunze en Aa's trok zich terug uit het ict-samenwerkingsverband.

Voordat hij in 2008 benoemd werd tot directeur bij Het Waterschhapshuis was Van Enst (1955) wetenschappelijk directeur van het LOFAR-telescoopprogramma in Noordoost-Nederland.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-28T15:02:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.