Dion Kotteman zwaait af als interim-directeur

Nieuwe Rijks-CIO is begin 2015 bekend

Dit artikel delen:
Dion Kotteman

Dion Kotteman

Dion Kotteman zwaait eind dit jaar af als chief information officer (cio) van het Rijk. Dat lag in de lijn der verwachtingen omdat hij deze post als interim bestuurder een jaar zou bekleden. Wie de nieuwe Rijks-cio wordt, is naar verwachting in januari of februari bekend. De procedure bevindt zich in een afrondende fase, aldus een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Dion Kotteman werd eind 2013 tijdelijk benoemd tot interim-directeur Informatiseringsbeleid Rijk bij het ministerie van BZK, onder verantwoordelijkheid van minister Blok (Wonen en Rijkdienst). Hij werd vanuit het ministerie van Financiën gedetacheerd voor de periode van 1 januari 2014 tot 1 januari 2015, waarbij Kotteman ook optrad als Rijks-cio en voorzitter van de Interdepartementale Commissie Chief Information Officers (ICCIO).

Kotteman volgde Maarten Hillenaar op en ging ook aan de slag met de verdere uitvoering van de I-strategie die Hillenaar met zijn departementale collega's had uitgestippeld om de versnippering en diversiteit aan ict binnen de rijksoverheid te lijf te gaan. Hij keert, nadat zijn huidige post er op zit, terug naar het ministerie van Financiën.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dure kwalificaties waarbij je, de stand van zaken en de perikelen IT-Overheid bekijkend, je steeds meer gaat afvragen wat de werkelijke waarde van dergelijke posities zijn.

Wat mij betreft zou deze positie er één moeten zijn met een titanium backbone en bevoegdheid te beslissen over tal van projecten. Dat zou meteen al miljarden aan uitgaven voorkomen.

Helaas.

Hmm Dion Kotteman.... waar ken ik die toch ook weer van ?
Denk meteen terug aan een van de vele hoorzittingen van de commissie ICT.

Beste NumoQuest,
Het woord ICT valt, en je begint meteen over je eigen frustraties. Jouw reactie schaar ik onder "ongenuanceerd roeptoeteren". Je draagt niets bij. Kun je ook professioneel bijdragen met reacties waar iets nieuws in staat?

En o ja, waar ben je eigenlijk bang voor dat je niet met je eigen naam durft te reageren? Je ventileert wel jouw privémening in de openbare ruimte, maar ontzegt mij het recht om te weten met wie ik discussieer. Ik vind het wel zo beschaafd om te laten weten wie je bent wanneer je in het openbaar spreekt.

Groetjes,
Stef

@Stef
Ik moet lachen om je reactie omdat deze even 'ongefundamenteerd' is als dat de reactie van Numpie 'genuanceerd' is, hij stelt naar mijn opinie enkel dat daadkracht niet mogelijk is als het mandaat ontbreekt. Je zult het misschien niet leuk vinden maar die ongezouten mening lijkt me duidelijker dan oeverloze gezwets van jouw waarin je - net als politieke ambtsdragers - de 'notice to airmen' afdoet als onbelangrijk op grond van de afzender. Net als dat er verschil zit tussen ongenuanceerd en ongefundamenteerd zit er namelijk ook een verschil tussen onwetendheid en onwilligheid als we kijken naar GQM loop van drie opeenvolgende rijks-CIO's en de onveranderlijke incidentgerichte aansturing van de ICT bij de overheid.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-23T15:31:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.