DUO+ gaat verder zonder Ronde Venen

Dit artikel delen:

De gemeenten Ouder-Amstel, Diemen en Uithoorn gaan ambtelijk samenwerken. In eerste instantie doen ze dat op ict-gebied; de raden besluiten in maart over de verdere taakvelden waarop de gemeenten gaan samenwerken. Om de coalitie in een juridisch raamwerk te gieten, is de gemeenschappelijke regeling DUO+ aangenomen. De gemeente De Ronde Venen zou ook meedoen aan DUO+, maar is afgehaakt door het ontbreken van een meerderheid.

De gemeenteraden van Ouder-Amstel, Diemen en Uithoorn hebben (aanvullend) budget beschikbaar gesteld voor het opzetten van een nieuwe ict-omgeving. De beoogde startdatum van de nieuwe ICT-omgeving is 1 januari 2016.

De Noord-Hollandse gemeenten Ouder-Amstel, Diemen en Uithoorn en de Utrechtse gemeente De Ronde Venen maakten vorig jaar bekend ambtelijk te willen gaan samenwerken. Nadat eind november bleek dat er in De Ronde Venen geen meerderheid voor de samenwerking was, moesten de andere drie gemeenteraden een hernieuwd besluit voor de DUO+-samenwerking nemen. Die stemden opnieuw vrijwel unaniem voor de plannen.

Met de ambtelijke samenwerking willen de gemeenten komen tot een efficiëntere en meer robuuste organisatie. Dat is nodig omdat door veranderende wetgeving en de overheveling van taken van het Rijk naar gemeenten er steeds meer op het bordje van de gemeente komt te liggen. Tegenover die verzwaring van taken staan niet meer financiële middelen, benadrukt het drietal. Door ambtelijk samen te werken, ontstaat de mogelijkheid efficiënter te werken en de kwaliteit van het werk te verbeteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-01-13T16:16:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.