Gemeenten besteden telecom gezamenlijk aan

Dit artikel delen:
Start-up

De gemeenschappelijke aanbesteding voor telecommunicatie bij gemeenten gaat door. Ruim 110 gemeenten, waaronder het G32-stedennetwerk, hebben aangegeven belangstelling te hebben voor dit project Gemeentelijke Telecommunicatie (GT). Mede op basis van deze resultaten hebben de Stuurgroep GT, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de gemeentelijke ict-begeleider King besloten een aanbesteding te organiseren. De eerste gunning van het raamcontract staat gepland voor het derde kwartaal van 2015.

Gemeentelijke Telecommunicatie (GT) is in het tweede kwartaal 2014 gestart als initiatief van VNG en King. Doel is om de mogelijkheden tot gezamenlijke aanbesteding van telecommunicatiediensten te onderzoeken. Dit past in het streven van VNG, King en gemeenten om gezamenlijk sterker naar de markt toe op te treden. Nu er uit een eerste inventarisatie is gebleken dat er veel belangstelling bestaat voor zo'n gemeenschappelijke tender, is het sein op groen gezet voor de organisatie ervan.

GT gaat de komende weken met belangstellende gemeenten in gesprek over de opzet van het project en het proces voor de aankomende periode. Ook komen er regiosessies voor belangstellende gemeenten. In het eerste kwartaal van 2015 ontvangt het bestuur van elke gemeente een VNG-ledenbrief waarin deelname aan het aanbestedingstraject wordt gevraagd.

GT

GT staat open voor alle gemeenten en wordt in opdracht van VNG uitgevoerd door King. In de stuurgroep zijn naast VNG, King en de bestuursdienst Ommen-Hardenberg, de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam vertegenwoordigd. Tevens is er een klankbordgroep waarin naast de hier genoemde partijen ook BIZOB (Bureau Inkoop Zuidoost Brabant) zitting heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-01-15T11:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.