Zembla maakt follow-up over Ordina (update)

Dit artikel delen:
Ordina

Televisieprogramma Zembla komt woensdag 28 januari 2015 met een vervolg op de eerdere uitzending waarin ict-dienstverlener Ordina werd beticht van frauduleus handelen bij overheidsaanbestedingen. Zembla heeft Ordina aanvullende vragen gesteld naar aanleiding van de eerste uitzending. Welke vragen dit zijn willen Ordina en Zembla niet zeggen.

Ordina maakt melding van de vervolguitzending in een verweerschrift dat het heeft ingediend bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam. Hierin wordt door aandeelhouder Mont Cervin voorzocht tot een enquête. Ordina vindt dat een onderzoek naar het beleid van of de gang van zaken bij de onderneming niet gerechtvaardigd is. Eind januari 2015 komt Ordina namelijk zelf met de resultaten van een intern onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden.

Het verzoek van Mont Cervin richt zich kort gezegd op het communicatiebeleid van Ordina vanaf mei 2014 rondom mogelijke onregelmatigheden bij aanbestedingen en opdrachten van de overheid, zoals op 2 oktober 2014 belicht door het televisieprogramma Zembla. In het verweerschrift meldt Ordina volledigheidshalve dat het vernomen heeft dat Zembla werkt aan een volgende uitzending.

‘Zembla heeft informatie waarmee de eerste uitzending is gemaakt en op basis daarvan stellen ze nu vervolgvragen’, laat een Ordina-woordvoerder weten. ‘Hieruit concluderen wij dat Zembla bezig is met voorbereidingen voor een nieuwe uitzending. Inhoudelijk willen wij hier niet op ingaan en het is aan Zembla wanneer ze dit gaan uitzenden.’

Zembla meldt Computable dat het op dinsdag 6 januari 2015 een e-mail heeft gestuurd naar Ordina waarin het de uitzending op 28 januari aankondigt. Daarnaast laat Zembla weten dat het voorafgaand aan het schriftelijk indienen van vragen telefonisch contact heeft gehad met Ordina. Op 9 januari heeft Zembla naar eigen zeggen nog een aanvullende mail gestuurd met daarin hun constateringen en vragen, met het verzoek aan Ordina om er inhoudelijk op te reageren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Klinkt spannend, maar weinig concreet :-(

Ik ben benieuwd! Ik vraag me af waarom Zembla specifiek Ordina moet hebben. Is Ordina echt zoveel slechter dan branchegenoten? En gaan ze weer een deskundige emeritus hoogleraar laten reageren op niets anders dan een enkel e-mailtje?

Bedoelen jullie woensdag 21 januari of vrijdag 23 januari?

Het gaat om woensdag 28 januari! Zie laatste alinea.

Dit soort onderzoeksjournalistiek mag wel wat vaker langskomen. Er is genoeg aan de hand om daar eens wat schijnwerpers op te zetten.

Volgens mij is dit echt een lachertje, ik ken geen enkel groot ICT consultancy bedrijf, die dit niet doet. (skyboxen, golfbaan etc).

En dat is niet alleen in IT het geval. Dat ambtenaren op verzoeken ingaan is wellicht beter te onderzoeken. En zoveel aanbestedingen wint Ordina niet :)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-01-16T11:58:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.