Geonovum start proefproject Omgevingsviewer

Dit artikel delen:

Stichting Geonovum heeft een proefproject opgestart waarin een omgevingsviewer wordt ontwikkeld. Met deze digitale kijker kan een omgevingsplan worden verbeeld. Beslissers en beleidsmakers binnen overheden en koepels krijgen zo een beeld van de mogelijkheden die ontstaan door de invoering van omgevingsplannen. Geonovum werk in deze proef samen met de bedrijven Tercera, Tonnaer en Macaw en de gemeente Bussum. Het streven is om op 1 maart de omgevingsviewer gereed te hebben.

Geonovum is een overheidsstichting die tot doel heeft geografische informatie van de publieke informatie toegankelijk en toepasbaar te maken. De instelling is de proef gestart omdat er geen kijkers zijn waarmee omgevingsplannen in een experimentele fase kunnen worden geraadpleegd. Dit, terwijl de digitale ontsluiting juist een van de hoofddoelstellingen in de nieuwe Omgevingswet is. Volgens Geonovum zijn de bestaande viewers niet gebouwd om gebruik te maken van de mogelijkheden die omgevingsplannen bieden. Omgevingsplannen vragen om eigen kijkers.

In het proefproject wordt voor demonstratiedoeleinden gebruik gemaakt van een omgevingsplan van de gemeente Bussum. Van de drie betrokken bedrijven brengt het adviesbureau Tonnaer kennis over ruimtelijke ordening in en ict-dienstverlener Macaw kennis over gebruiksgemak van websites. Webspecialist Tercera draagt zorg voor de bouw van de viewer op basis van zijn eigen mapviewer voor ruimtelijke plannen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-01-19T11:24:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.