CBS: ICT draagt flink bij aan economische groei

Dit artikel delen:

Ict-bedrijven draaiden in het vierde kwartaal van 2014 betere resultaten dan in diezelfde periode in 2013. Ook het aantal banen groeide. Dat concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in een berekening van de eerste economische groeicijfers die beschikbaar zijn.

Uit de economische groeicijfers over 2014 blijkt dat de Nederlandse economie als geheel in het vierde kwartaal van 2014 met 0,5 procent is gegroeid ten opzichte van een kwartaal eerder. 'Deze groei wordt breed gedragen. Gezinsconsumptie, export en investeringen leverden een positieve bijdrage. In 2014 zijn er nu drie kwartalen achter elkaar van groei gemeten', staat in het CBS-bericht.

Volgens CBS produceerden de sectoren informatie en communicatie technologie (ict), horeca en zakelijke dienstverlening meer dan in het vierde kwartaal van 2013. In een overzicht van de toegevoegde waarde naar bedrijfstak blijkt dat de ict-sector met bijna 6 procent groei ten opzichte van dezelfde periode in 2013 de sector is die het hardst is gestegen.

CBS schrijft ook dat het aantal banen in de ict fors is toegenomen. Ook blijken consumenten meer uit te hebben gegeven aan elektrische apparaten, zoals de nieuwste smartphones.​

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-13T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.