Huawei gaat Den Haag 'smart' maken

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Huawei en de gemeente Den Haag hebben aangekondigd gezamenlijk de mogelijkheden te verkennen om van Den Haag een smart city te maken. Hiervoor hebben beide partijen een intentieverklaring getekend. Het formele herenakkoord heeft een looptijd van een jaar.

Huawei heeft de ambitie om Nederland verder te digitaliseren met behulp van innovatieve communicatie-oplossingen. Door de toenemende connectiviteit van steden heeft Huawei meerdere cloud gebaseerde technologieën voor het smart city concept ontwikkeld zoals Smart Government, Safe City, Smart Emergency Command, Smart Hospital, Smart Education, Smart Grid en Smart Tourism.

De regio Den Haag is een thuisbasis voor een van de Nederlandse Huawei-vestigingen die dicht bij een andere Huawei partner ligt, namelijk de Technische Universiteit Delft. De ict-dienstverlener is mede daarom voor Den Haag een belangrijke economische motor voor telecom, it-technologie en cyber security. 

Impuls aan lokale economie

Het initiatief heeft als doel de lokale economie, de quality of life en de duurzaamheid van Den Haag een extra impuls te geven. Door een bestaand cluster van ict-bedrijven, een gunstig klimaat voor innovatie en de toegang tot een hoog opgeleide meertalige beroepsbevolking, blijft Den Haag nieuwe spelers en kansen voor de toekomst aantrekken.

Ingrid van Engelshoven, loco-burgemeester van Den Haag, geeft aan dat de gemeente samen met Huawei het lokale bedrijfsleven en kennisinstellingen zullen stimuleren aan de hand van pilots en projecten. 'De kennis en potentie van de ict-sector in de regio Den Haag voorziet in onze ambitie om innovatieve diensten aan te bieden in het onderwijs, gezondheidszorg, energiemanagement, mobiliteit en openbare ruimtes.'

Huawei heeft al aan meer dan zestig steden in twintig landen Smart City-oplossingen geleverd. Den Haag is na Amsterdam een tweede Nederlandse stad die een Smart City-intentieverklaring met Huawei heeft ondertekend. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Is er geen leverancier in Europa die dit kan regelen voor gemeente Den Haag?

NSA's reported Huawei hack gives glimpse of agency's role in 'cyber Cold War'

http://www.cnet.com/news/nsas-reported-huawei-hack-gives-glimpse-of-agencys-role-in-cyber-cold-war/

Dus nog meer smart in Den Haag?

Lekker bijdehand, die China crap is wel het laatste waar ik vertrouwen in zou hebben, alles wat ik "made in china" kan mijden loop ik met een boog omheen.

Smart van de gemeente Den Haag!

Zou de gemeente Den Haag wel eens van Europees aanbesteden hebben gehoord ?

@Leether
Interessante vraag, maar vooral interessant is de vraag van Bruger, die terecht de vraag stelt of er geen Europese leverancier is. Ik denk dat de trieste conclusie moet zijn dat er inderdaad geen Europese leverancier van netwerk electronica meer is.

Vraag is dan vervolgens of je liever hebt dat de Amerikanen meeluisteren of de Chinezen...

@Dijkshoorn: Ook partijen uit landen (waaronder de VS) die zijn aangesloten bij bij de WTO mogen bij een Europese aanbesteding meedoen. Je kunt als opdrachtgever dus geen Europese leveranciers bevoordelen zonder in juridische problemen te komen. En wat betreft het meeluisteren van Amerikanen en/of Chinezen: wel eens cijfers gezien over de omvang van het tappen door de Nederlandse overheid ? Het is en blijft al met al lood om oud ijzer...

Dat zal me een drukte worden daar in Den Haag op 30 April https://scienceworks.nl/kennis-beleid-2015/

Slechte zaak, Huawei is in het verleden betrapt op namaken van Cisco apparatuur, in plaats van lokale mensen gebruiken ze Chinezen op een toeristen visum, het bedrijf wordt door de Chinese staat financieel gesteund.

Ja er is zelfs een bedrijf gevestigd in Den Haag, genaamd KPN, wat het ICT bedrijf van Nederland is wat hierin investeert..
Blijkbaar maakt de nederlandse overheid dan niet uit..

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-16T11:58:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.