Govroam voorziet Rijk en provincies van Wi-Fi

Dit artikel delen:

Het ministerie van OCW, het ministerie van EZ, de Belastingdienst, Rijkswaterstaat, de provincie Gelderland, stichting Ictu en stichting Geonovum sluiten zich aan bij de stichting Government Roaming (govroam). De stichting biedt ambtenaren eenvoudige toegang tot een Wi-Fi-netwerk bij alle overheidsinstellingen. De gemeenten Den Haag, Arnhem, Deventer, Heerlen, Rhenen en Tilburg deden al mee aan het project.

Met govroam krijgen ambtenaren eenvoudig een veilige toegang tot Wi-Fi-netwerken bij overheidsorganisaties. Medewerkers kunnen door slechts één keer op een netwerk inloggen bij elke overheidsinstelling gebruik maken van het desbetreffende netwerk. Dit gebeurt door toegangsauthenticatie voor Wi-Fi-netwerken onderling te koppelen. De standaard is gebaseerd op eduroam uit het onderwijs dat inmiddels wereldwijd al meer dan tien jaar in gebruik is en dagelijks door twintigmiljoen mensen gebruikt wordt. Surfnet, de initiatiefnemer van eduroam, is nauw betrokken bij de ontwikkeling van govroam.

Vorig jaar hebben de gemeenten Den Haag, Arnhem, Deventer, Heerlen en Tilburg samen met Envolve, Stratix en Surfnet het concept getest en in oktober govroam in gebruik genomen. Nu sluiten ook het ministerie van OCW, het ministerie van EZ, de Belastingdienst, Rijkswaterstaat, de provincie Gelderland en stichting Ictu zich aan bij de stichting. Hiermee hoopt govroam op een snelle groei van het aantal instellingen dat het Wi-Fi-netwerk gebruikt. 

Gemeente Den Haag

In Den Haag wordt de dienst zo goed ervaren, dat hier een test plaatsvindt om govroam uit te breiden naar het Plein, een centrale plek tussen de Tweede Kamer en het Haagse stadhuis. Ambtenaren kunnen hier straks ook gebruik maken van het Wi-Fi-netwerk. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-14T13:31:00.000Z Suzanne Martens