Neelie Kroes krijgt Lifetime Achievement Award

Dit artikel delen:

Oud-eurocommissaris voor de Digitale Agenda Neelie Kroes wordt geeerd met een Lifetime Achievement Award. De prijs wordt tijdens de jaarlijkse technologieconferentie The Next Web (TNW) uitgereikt door loco-burgermeester Kajsa Ollongren en Boris Veldhuijzen van Zanten, ceo van TNW. Naast Kroes ontvangt ook Nederlander Werner Vogels, cto van Amazon.com, de award.

De Technology Lifetime Achievement Award wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt tijdens The Next Web-conferentie, een evenement voor start-ups in Amsterdam. De prijs wordt toegekend aan invloedrijke personen die de afgelopen tien jaar een impact hebben geleverd aan de internationale tech-industrie. De Nederlanders Kroes en Vogels kunnen worden beschouwd als vooraanstaande leden van de internationale tech-gemeenschap.

Boris Veldhuijzen van Zanten, mede-oprichter en ceo van The Next Web: ‘Neelie Kroes heeft een wereldwijde reputatie als voorvechter van antitrustwetten en beschikt over veel kennis. Daarnaast is zij een krachtig voorbeeld voor vrouwen in topposities. Werner  Vogels is een ware 'mover and shaker' in de tech-industrie en de drijvende kracht achter de innovatie van 's werelds meest toonaangevende e-commerce retailer Amazon.com’

Start-ups

Kroes is tien jaar werkzaam geweest als eurocommissaris. De afgelopen vijf jaar was ze verantwoordelijk voor de Digitale Agenda. Hierbij heeft zij het ondernemerschap in Europa bevorderd. Tegenwoordig richt zij haar werkzaamheden op start-ups. Eind 2014 is zij benoemd als ‘special envoy’ en zet zich in om Nederland op te kaart te zetten als Europese vestigingsplaats voor start-ups.

Vogels is als cto bij Amazon.com verantwoordelijk voor het sturen van de technologische visie van het bedrijf. Daarvoor is hij onder andere werkzaam geweest als (hoofd)onderzoeker aan de Cornell University. Hier deed hij onderzoek naar de schaalbaarheid en robuustheid van bedrijfskritische computersystemen. 

The Next Web Conference

The Next Conference is een evenement dat start-ups op de kaart zet. Het evenement is in 2006 opgericht door Boris Veldhuizen van Zanten en Patrick de Laive. TNW is een van de grootste technologieconferenties van Europa en viert dit jaar het 10-jarige jubileum. Jaarlijks trekt de conferentie meer dan 3500 bezoekers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-23T11:20:00.000Z Suzanne Martens