Nictiz zorghub wordt Europees aanbestedingsproject

Dit artikel delen:

Nictiz (Nationaal Instituut voor de Zorg) gaat de opdracht voor de bouw en het onderhoud van het landelijk schakelpunt voor medische dossiers meteen Europees aanbesteden. Over drie weken is de officiële aanmelding in Brussel een feit.

Vorige week donderdag organiseerde Nictiz een consultatieronde waar geïnteresseerde bedrijven informatie konden inwinnen over de functionele en technische eisen die het stelt aan het schakelpunt. Daar werd duidelijk dat de hub, waar in eerste instantie zevenduizend zorgverleners aan gekoppeld zijn, jaarlijks tientallen miljoenen berichten over medische dossiers te verwerken krijgt. Het schakelpunt moet bij de start duizend gelijktijdige gebruikersessies ondersteunen. Bij gebruik in heel Nederland kan dit oplopen tot twintigduizend aangesloten zorgverleners en pieken waarbij tienduizend sessies tegelijkertijd verwerkt moeten worden.

De komende drie weken kunnen bedrijven Nictiz bestoken met vragen. Daarna volgt vanaf 8 april de inschrijving, zodra de opdracht officieel is aangemeld in Brussel. Begin deze zomer start de procedure voor de werkelijke opdrachtverlening, waarna in september de bouw kan starten.

 

Volgens Rob de Back, directiesecretaris van Nictiz, kiest de organisatie omwille van de tijd voor een niet openbare procedure. Na een open inschrijving volgt een uitnodiging aan een selecte groep leveranciers die een uitgewerkt bod op de opdracht mogen doen. "Deze werkwijze bespaart Nictiz en de vele bedrijven die wel willen bieden, maar weinig kans maken, kostbare tijd", aldus De Back.

Enkele maanden terug overwoog Nictiz nog om een voorloper van het schakelpunt zonder aanbesteding te realiseren en alleen voor de definitieve versie een open bieding te organiseren. De Back wil geen inhoudelijke mededelingen doen over de selectiegronden. Nictiz-directeur Gert-Jan van Boven gaf in februari in een interview met Computable aan dat de organisatie een voorkeur heeft voor bedrijven die ze goed kent. Uzorg en Lifeline hebben beide vorig jaar opdrachten voor Nictiz uitgevoerd.

Uitvoerige aandacht voor Nictiz en het schakelpunt medische dossiers in de Computable van 25 maart 2004.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-24T11:58:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.