IB Groep en Gemeente Assen vallen in de prijzen

Dit artikel delen:

De Informatie Beheer Groep en de gemeente Assen hebben de Webwijzer Award 2005 gekregen. De prijzen zijn vandaag uitgereikt op de Kennismarkt Elektronische/Andere Overheid in Den Haag. In totaal waren 15 overheidsorganisaties genomineerd.

De Webwijzer Award is een stimuleringsprijs voor overheidsorganisaties om digitaal te presteren. Burger@overheid kent de Webwijzer Award jaarlijks toe. De Award bestaat uit een Vakjuryprijs en een Publieksprijs en wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt.

In 2005 gaat de Webwijzer Vakjuryprijs naar de Informatie Beheer Groep omdat zij haar klanten in staat stelt veel zaken zelf af te handelen. “De mogelijkheid om een eigen dossier (‘Mijn IB Groep’) te beheren met alle soorten contacten is een voorbeeld voor andere overheden om na te volgen”, schrijft de jury in haar rapport. De gemeente Assen krijgt de Webwijzer Publieksprijs omdat zij burgers ruime mogelijkheden biedt om zelf na te gaan of men ergens voor in aanmerking komt of om te reageren op plannen. Vermeldenswaard is dat Assen vanuit een achterstandspositie dankzij extra inspanning een plaats in de top 10 van de Overheid.nl Monitor heeft bereikt.

De winnaars ontvingen ieder een cheque van 10.000 euro, te besteden aan een verdere verbetering van de sites.

De Webflop 2005 voor de overheidsorganisatie die digitaal teleurstelt, is afgelopen maandag al aan de Tweede Kamer gegeven. In het televisieprogramma Tros Radar demonstreerde Marjet van Zuijlen aan kamervoorzitter Frans Weisglas dat www.tweedekamer.nl onvoldoende gebruik maakt van de mogelijkheden van internet.

Burger@overheid is een onafhankelijk forum dat de kwaliteit van de digitale overheid stimuleert vanuit het burgerperspectief. Daartoe inventariseert het wensen van burgers en adviseert het overheden. Burger@overheid is een initiatief van en wordt gefinancierd door de minister voor Bestuurlijke Vernieuwing. Een forum met organisaties die burgerbelangen behartigen (voorzitter: drs Marjet van Zuijlen) begeleidt de werkzaamheden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-25T13:50:00.000Z Redactie Computable/Computer Idee
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.