Leeuwarden implementeert digitaal platform

Dit artikel delen:

Softwareontwikkelaar Split~Vision en ict-dienstverlener Enable-U realiseren samen een integraal platform voor digitaal werken voor de gemeente Leeuwarden. Het platform wordt gebaseerd op Microsoft Sharpoint, Lync en Project Server en moet de binnengemeentelijke gegevensstroom stroomlijnen. Daarnaast worden de ketenpartners en de landelijke voorzieningen dit jaar aangesloten op het platform.

Op 21 januari stelde de gemeente Leeuwarden de doelstelling om één integraal platform voor digitaal samenwerken te realiseren. De samenwerking met Split~Vision en Enable-U is op 21 mei gestart en de komende maanden worden de eerste zes koppelingen naar binnengemeentelijke en landelijke voorzieningen als standaard onderdelen opgebouwd en opgeleverd. Door deze standaard onderdelen kan de architectuur opnieuw gebruikt worden voor andere gemeenten binnen de samenwerking, legt projectmanager Marloes Rutten van Split~Vision uit.

De eerste duizend medewerkers moeten per juli of augustus 2015 gebruik kunnen maken van het platform. Volgens Rutten gaat de implementatie volgens planning. In 2016 worden andere landelijke voorzieningen, digitale loketten en de eerste backoffice applicaties toegevoegd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-04T11:30:00.000Z Birgit Bunt