Geodan en Genetics bieden waterschap quickscan

Dit artikel delen:

Geodan en Genetics hebben een quickscan ontwikkeld waarmee waterschappen zich kunnen voorbereiden op een overstap naar hun centraal systeem voor vergunnings -en handhavingsactiviteiten. Dit cloudsysteem, Powerbrowser genoemd, is al in gebruik bij Rijkswaterstaat en vier waterschappen. De quickscan biedt een waterschap, dat de Powerbrowser eveneens wil gebruiken, inzicht in de omvang, complexiteit en aandachtspunten van een implementatie.

Een waterschap voert de quickscan uit, voorafgaand aan het opstellen van een projectplan. Hierbij worden alle elementen van de implementatie doorlopen: infrastructuur, koppelingen, conversie, inrichting, testen en opleiding. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier laat als eerste de quickscan uitvoeren, melden Geodan en Genetics.

Dit najaar gaan volgens planning het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en waterschap Noorderzijlvest over op Powerbrowser. In het najaar van 2016 volgt dan in ieder geval nog waterschap Rivierenland, aldus de twee bedrijven.

Geodan is een leverancier van geografische informatiesystemen; Genetics levert de Powerbrowser-software voor vergunningverlening, toezicht en handhaving. Beide partijen werken in de waterschapssector nauw samen met elkaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-07T09:52:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.