HP leidt megaproject bij Britse Defensie

Dit artikel delen:

Het Britse ministerie van Defensie heeft HP, Fujitsu, CGI en Airbus geselecteerd voor een groot project waarbij de informatie-infrastructuur op de schop gaat. Vanaf september 2016 moeten tweehonderdduizend geautoriseerde eindgebruikers op ieder moment vanaf iedere plaats (anywhere, anytime) toegang hebben tot gegevens en documenten die ze nodig hebben voor het uitvoeren van hun taak. De opdracht is ondergebracht bij het Atlas-consortium, waarin de genoemde bedrijven vertegenwoordigd zijn.

De werkplekken en diensten voor mobiel werken voor het Britse defensiepersoneel worden gestandaardiseerd op HP's Helion cloud-concept en Microsoft 365. De samenwerkende bedrijven bouwen een private cloud waar personeel aan de hand van zijn gebruikersprofiel (tailor based) toegang krijgt tot informatie en bestanden.

Als onderdeel van het contract worden ook unified communications-diensten ingericht op basis van Microsoft Skype voor bedrijven. Zo kunnen leden van de Britse krijgsmacht via video-conferencing, online bijeenkomsten en berichtendiensten communiceren. Die diensten maken deel uit van een werkplekomgeving die verder bestaat uit een virtuele werkplek die wordt ondersteund door tablets en smartphones.

De gunning maakt deel uit van een grootschalige ict-operatie waarbij het Britse ministerie van Defensie het werkplekbeheer en processen standaardiseert. De contractwaarde van de overeenkomst is niet bekendgemaakt. Het ict-consortium Atlas bestaat uit HP, Fujitsu, CGI en Airbus. HP is hoofdaannemer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-03T19:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.