Website Politie mogelijk plat door foto lijk

Dit artikel delen:

Mogelijk is de plaatsing van een te groot fotobestand de oorzaak van technische problemen met de website politie.nl. De politie toonde zondag rond half vier een foto een onbekende vrouw die vorige week dood werd gevonden in een koffer in de Maas bij Maastricht. Door de bestandsgrootte en de piekbelasting van bezoekers ontstonden vervolgens storingen op de site. Aanvankelijk dachten de agenten aan een DDoS-aanval.

Zondagmiddag 30 augustus kampte de website www.politie.nl rond 16.40 met storingen en was die slecht bereikbaar. Er kon op dat moment online geen aangifte worden gedaan. Het alarmnummer bleef wel bereikbaar. De problemen waren rond 21.30 uur opgelost.

De storingen ontstonden, naar nu blijkt, hoogstwaarschijnlijk na het plaatsen van een foto van een onbekende vrouw die vorige week dood in de Maas bij Maastricht is gevonden. De Politie tegen ANP: 'Het was een grote foto, veel megabytes. Het verhaal werd bovendien door duizenden mensen tegelijk bekeken. We hebben de foto verkleind en dat lijkt te werken. De site is stabiel', zei een politiewoordvoerster.

Aanvankelijk dacht de politie aan een Distributed Denial of Service-aanval (DDoS). Daarbij leggen aanvallers de systemen plat door een grote hoeveelheid verkeer tegelijk naar bepaalde servers te sturen. De Politie: 'De komende dagen wordt nader uitgezocht wat de exacte oorzaak is geweest.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-31T09:49:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.