Hoge baas Capgemini wordt COO van AFM

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft Frans van den Hurk benoemd tot chief operations officer (coo). Hij begint 1 oktober en wordt verantwoordelijk voor de centrale aansturing van de bedrijfsvoering, waaronder ict. Van den Hurk komt van Capgemini vandaan waar hij sinds 1996 onder andere actief was in de publieke overheidssector en directeur was van de outsourcing-tak van Capgemini in de Benelux. Sinds 2011 gaf hij leiding aan de divisie Infrastructure Services Central Europe.

Het bestuur van AFM heeft besloten een chief operations officier aan te stellen om de bedrijfsvoering van de AFM verder te versterken. Door ontwikkelingen in de financiële sector en de maatschappij, door toenemende internationalisering van het toezicht en de dienstverlening en door de verdere digitalisering en technologische ontwikkelingen worden risico's complexer. Toezicht wordt daarmee meer data-gedreven. Dit heeft ook gevolgen voor de wijze waarop de eigen bedrijfsvoering van de AFM is georganiseerd, aldus het bestuur.

De nieuwe coo Frans van den Hurk (53) zal de operationele processen gaan aansturen en moderniseren. Daaronder vallen de inzet van ict en datagebruik en de continue verbetering van de bedrijfsvoering in brede zin zijn belangrijk om te kunnen blijven voldoen aan de hoge maatschappelijke verwachtingen die aan een toezichthouder worden gesteld, aldus AFM.  

Hij maakt onderdeel uit van het bestuur, maar draagt geen statutaire bestuursverantwoordelijkheid voor het toezicht.

De bezoldiging van de coo is conform de WNT-norm van bruto 178.000 euro (inclusief werkgeversbijdrage pensioen en onkostenvergoeding) op jaarbasis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Binnenkort op tv "Zembla: Capgemini deelt de lakens uit bij AFM"

Dat moet een kort sollicitatiegesprek zijn geweest:
"Zeg Frans, hoe zit dat nou met die projectjes van jullie die steeds uit de hand lopen?"
"Ach joh, daar bemoei ik me niet mee."
"Oké kerel, wanneer kun je beginnen?"

Ik wilde een lege reactie sturen, maar dan vindt Computable niet goed.
Amerikanen noemen dit iig jawdropping

Ik noem het meer oogkleppen politiek of AFM heeft een hoop te verbergen. Ben benieuwd welke zaken snel de doofpot in moeten. We leven in een fraai land. Lees ook stukje van Spoelstra. In ieder geval kan deze mijnheer "uurtjes" gaan schrijven.

Schandalig
Als zo het monster van corruptie gevoed blijft worden zal het nooit krimpen.

We kunnen hier allemaal schande van spreken, maar over een week is iedereen bezig met andere dingen, en draait het circus van "uurtjes" en "baantjes" gewoon verder. Alle deelnemers aan de corruptie-carousel weten dat natuurlijk, en gaan bijzonder vrolijk door met graaien en bedriegen.

Gelukkig kijkt Zembla af en toe naar dit soort praktijken, maar op een keer zullen de bezuinigingen op de omroep dat probleempje wel oplossen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-08T18:00:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.