ICT bij gemeente Deventer ligt onder vuur

Dit artikel delen:

Twee Deventer-raadsleden van de ChristenUnie en de VVD hebben een debat aangevraagd over de in hun ogen zorgelijke toestand van de gemeentelijke ict. Zij willen een debat over de kosten en lengte van ict-projecten en wat er door het college is gedaan om de beheersing van de projecten te verbeteren. Dit meldt de krant De Stentor.

Volgens de krant blijken uit gegevens die onlangs naar de gemeenteraad zijn gestuurd dat een aantal gemeentelijke projecten op het gebied van ict langer duurt dan was afgesproken. Ook lopen in een aantal gevallen de kosten uit de hand. Eerder dit jaar werd bijvoorbeeld bekend dat een debacle met mobiele telefoons voor ambtenaren de gemeente tienduizenden euro's kost.

De gemeente Deventer bleek al ruim een half jaar zo'n duizend nieuwe smartphones ongebruikt in de kast te hebben liggen. Het ging om nieuwe telefoons van Samsung, die vorig jaar zijn aangeschaft door de gemeenten Deventer, Raalte en Olst-Wijhe. Vorig jaar had het automatiseringssysteem van deze gemeenten al op elkaar afgestemd moeten worden, naar dat is nog altijd niet gebeurd. De telefoons kunnen daarom nog niet gebruikt worden.

ChristenUnie en VVD hebben het debat aangevraagd voor de raadsvergadering van woensdag 14 oktober.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-14T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.