Eerste leden toezichtsraad BIT bekend

Dit artikel delen:
Onderzoek

Minister Blok van Wonen en Rijksdienst heeft de twee leden van de toezichtsraad voor het Bureau ICT-toetsing (BIT) bekend gemaakt. In de raad nemen de professoren Paul Klint en Hans Verkruijsse plaats. Er wordt nog gezocht naar een derde lid. Het bureau zal eind 2015 nog zijn eerste formele advies geven.

De tijdelijke commissie ict-projecten bij de overheid heeft, onder leiding van Ton Elias, twee jaar lang onderzoek gedaan naar de uitvoering van grote ict-projecten bij de Rijksoverheid. Uit dat onderzoek blijkt dat er veel fout gaat bij de uitvoering van die ict-projecten. De belangrijkste aanbeveling na aanleiding van het rapport was de oprichting van het BIT, een tijdelijke ict-autoriteit die projecten vanaf vijf miljoen gaat controleren.

Paul Klint neemt op voordracht van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen plaats in de toezichtsraad van het BIT. Klint is emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, CWI Research Fellow aan het Centrum voor Wiskunde & Informatica in Amsterdam en medeoprichter en aandeelhouder van de Software Improvement Group.

Op voordracht van de Auditdienst Rijk zit professor Hans Verkruijsse in de Toezichtraad. Verkruijsse is hoogleraar aan The Tilburg School of Economics and Management. Binnenkort volgt een voordracht van het CIO-platform Nederland voor het derde lid. Naar verwachting stuurt het BIT eind 2015 zijn eerste formele advies aan de betrokken minister. In 2016 adviseert het bureau naar schatting over dertig nieuwe projecten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nu nog een pragmatische MKB-er, die gewoon zijn gezond verstand gebruikt

2 hoogleraren, da's alvast een goed begin. Nu nog wat mensen van Cap Gemini en Ordina erbij voor de uitvoerende taken en dan is alles weer perfect geborgd !

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-19T10:21:00.000Z Annemiek Sprado


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.