eGem en NextTech helpen bij BIG-implementatie

Dit artikel delen:

Nederlandse gemeentes moeten hun informatieveiligheid op orde krijgen. Dit doen zij onder andere door te voldoen aan de Baseline Informatieveiligheid Gemeenten (BIG). Dit is een zelfreguleringsinstrument voor gemeenten en bestaat uit een set van beveiligingsmaatregelen, inclusief fysieke beveiliging, waarmee een basis beveiligingsniveau behaald kan worden. Ict-leverancier eGem uit Amersfoort en beveiligingsspecilist NextTech uit Boxmeer gaan een samenwerking aan om gemeenten te helpen bij de implementatie van deze baseline.

eGem is een ict-leverancier voor gemeenten en overheden en NextTech Security heeft ruim vijftien jaar ervaring met informatieveiligheid. De partijen slaan de handen in één om gemeenten ondersteuning te bieden bij de implementatie van de BIG. Ze helpen om de (informatie)beveiligingsrisico’s in kaart te brengen en bieden ondersteuning bij de implementatie van maatregelen. Zo helpen ze bij het opleiden van ciso’s (chief information security officer), of stellen deze voor een bepaalde periode beschikbaar.

De partijen richten zich voornamelijk op de menselijke factor van informatiebeveiliging. Hiervoor is een bewijstzijn-programma ontwikkeld, die medewerkers via diverse leervormen op de hoogte brengt van de beveiligingsrisico’s en leert hen op de juiste manier met informatiebeveiliging omgaan.

Meer weten over BIG? Computable ging het gesprek aan met vier deskundigen uit het overheidsveld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-05T10:54:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.