Kadastrale kaart Kadaster is open data

Open data

Het Kadaster heeft per 1 januari 2016 de Digitale kadastrale kaart van heel Nederland beschikbaar gesteld als open data. De overheid wil met het beschikbaar stellen van deze open data innovatie, waardecreatie en gebruik van geo-informatie stimuleren.

Het Kadaster is de landelijke organisatie voor het registreren en verstrekken van vastgoedgegevens. De Digitale kadastrale kaart staat op de website Publieke Dienstverlening Op de Kaart (Pdok).  De kaart toont de ligging van kadastrale percelen en geeft een indicatie van de ligging van de kadastrale grenzen. Ook is het mogelijk om de Digitale kadastrale kaart per provincie te downloaden. Het Kadaster werkt nog aan nieuwe functionaliteiten, zoals een kaartselectiefunctionaliteit. Deze functionaliteiten worden later dit jaar beschikbaar gesteld.

Nieuwe IT-partners

Het Kadaster heeft begin dit jaar verspreid over drie percelen zes nieuwe it-partners geselecteerd. Zij leveren extern it-personeel op gebied van applicatiediensten, diensten op het gebied van geografische informatie en brokerdiensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk hoe het woord 'percelen' hier in twee totaal verschillende betekenissen wordt gebruikt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-07T10:39:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.