Centric koopt IT-belastingspecialist BakerWare

Dit artikel delen:

Centric neemt de aandelen over van de directie van Bakerware. Dit bedrijf uit Emmen is leverancier van administratie- en belastingondersteunende software voor belastingsamenwerkingen, gemeenten en waterschappen. De onderneming wordt autonoom gepositioneerd binnen Centric en blijft volledig zelfstandig opereren met een ongewijzigde naam en structuur. Met de overname breidt Centric zijn dienstverleningsconcept uit voor belastingkantoren.

De directeuren van Bakerware Richard Bakker en Eric Heersink blijven verbonden aan de organisatie. Zij stellen dat vanwege de consolidatie in de markt voor belastingsystemen het logisch is dat het bedrijf aansluiting zoekt bij een grote, sterkere partner.

Bakerware is in 1998 opgericht. Het bedrijf levert administratieve, belastingondersteunende softwareproducten aan een groot aantal regionale belastingkantoren, waterschappen en gemeenten. Het gaat daarbij met name om de voorkant: frontoffice en digitale dienstverlening, gericht op klantinteractie en interactie met derden, zoals burgers, bedrijven, notarissen, incassobureaus en bewindvoerders. Bakerware werkte al samen met Centric; de producten kunnen tevens overweg met belastingsystemen van andere leveranciers als Gouw-IT en Pinkroccade.

Karim Henkens, algemeen directeur van Centric: 'We vinden het belangrijk om de sterke punten van Bakerware verder uit te bouwen. Dus ook de kracht dat de Bakerware-oplossing onafhankelijk functioneert van welk belastingsysteem dan ook. Centric en Bakerware bedienen samen al diverse belastingkantoren en voor die organisaties verandert er op dat gebied weinig. Wel gaan we investeren in een nog betere aansluiting van de oplossingen van Bakerware op onze Key2Belastingen-software.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-09T15:59:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.