Belasting trekt gunning KPN voor Lancat 2015 in

Dit artikel delen:
Contract versnipperd verscheurd

De Belastingdienst heeft de voorlopige gunning aan KPN in het kader van de netwerkaanbesteding Lancat 2015 voor het Belastingdienstnetwerk weer ingetrokken. Nummer twee in de uitslag, netwerkdienstverlener Telindus, had bezwaar gemaakt tegen de gunning. De fiscus laat in een reactie weten de beslissing in beraad te hebben. Het kort geding dat Telindus deze week wilde voeren, is voorlopig van de baan.

De aanbesteding Local Area Network CATalogus 2015 (Lancat 2015) bestaat uit een aantal onderdelen. De Belastingdienst verwacht de komende vier jaar jaarlijks een slordige 2,5 miljoen euro aan onderhoud en ondersteuning op de 'installed base' kwijt te zijn en gemiddeld tien miljoen euro per jaar aan de verwerving van netwerkcomponenten te besteden.

De rechtbank in Den Haag meldt dat op verzoek van Telindus het kort geding is aangehouden tot 9 april 2016. Waarom Telindus het niet eens is met de voorlopige gunning aan KPN is niet duidelijk. Het bedrijf weigert ieder commentaar. Wel speelt mee dat Telindus de huidige leverancier is, waarbij het contract eind dit jaar afloopt, en er aanzienlijke financiële belangen in het spel zijn. De inschrijving van KPN op deze aanbesteding is opmerkelijk, omdat het ict-concern de tenders waarbij hardwarecomponenten moeten worden geleverd, doorgaans aan zich voorbij laat gaan.

De Belastingdienst beraadt zich nu op de te nemen stappen naar aanleiding van de bezwaren van Telindus. Dat kan zijn dat het de opdracht toch opnieuw (voorlopig) gunt aan KPN, of toch aan een van de andere inschrijvers: Telindus (de nummer twee in de eindscore), Protinus IT (nummer 3) en Misco (nummer 4). Het zou ook nog kunnen zijn dat er een heraanbesteding plaatsvindt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Bijzonder schadelijk wanneer je als leverancier je na een verloren aanbesteding wend tot de rechter. Dat betekend dat je volgens mij niet beter bent geweest dan de andere aanbieder(s) of dat je steekjes hebt laten vallen in het proces zelf.

Eerder heb ik ook al eens aangegeven dat het een zeer vreemde gang van zaken is wanneer leveranciers met een gang naar de rechter, zaken naar hun hand proberen te zetten in aanbestedingen. Bijzonder slecht voor naam en reputatie en zeker ook voor de branche in zijn geheel.

René
Ik ken de feiten niet hoewel ik deze berichtgeving desondanks behoorlijk tendentieus vind omdat er suggesties gewekt worden die voorbij gaan aan het feit dat de belastingdienst blijkbaar niet met vertrouwen een kort geding tegemoet zag.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-11T14:01:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.