Enexis-onderdeel Fudura lijft Metsens in

Dit artikel delen:
Elektriciteit

Meet- en installatiebedrijf Fudura, onderdeel van energieconcern Enexis, neemt softwaredienstverlener Metsens over. Dit bedrijf uit Leiden maakte deel uit van Cogas, waarvan Fudura al eerder het meetbedrijf voor de zakelijke markt overnam. De acquisitie van Metsens past in de strategie van Fudura om klanten te voorzien van betrouwbare meetdata- en informatiediensten.

Metsens levert energiebeheersoftware die koppelingen tussen ict-technologie en meetdata realiseert. Gebruikers zijn daardoor in staat te anticiperen op specifieke omstandigheden en kunnen zo besparingen realiseren. Het productportfolio van Metsens richt zich met name op de zakelijke markt.   

Begin 2014 had Cogas Metsens overigens nog overgenomen. Twee jaar later stoot deze glasvezelaanbieder in Oost-Nederland het softwarebedrijf alweer af. De metermarkt voor zakelijke klanten behoort niet meer tot de kernactiviteiten van Cogas.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-15T13:17:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.