Dictu faciliteert zaakgericht werken vanuit cloud

Dit artikel delen:

Dienst ICT Uitvoering (Dictu) komt met een nieuwe basisvoorziening voor zaakgericht werken. Deze is beschikbaar vanuit de Dictu-cloud. De basisvoorziening is gebaseerd op het softwareplatform Blueriq, een product van ict-leverancier Everest. Dictu heeft direct al een eerste klant overgezet.

Dictu, ict-dienstverlener binnen de Rijksoverheid en onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, merkt een toenemende vraag naar diensten op basis van flexibel in te richten standaardsoftware. De nieuwe basisvoorziening speelt op deze vraag in door meerdere businessprincipes te ondersteunen. Het gaat om principes zoals het eenduidig en integraal ondersteunen van primaire bedrijfsprocessen en het snel inspelen op wijzigingen als gevolg van veranderende wetgeving en interne regelgeving. Een ander essentieel principe is het herleidbaar maken van besluiten en handelingen naar regelgeving.

Daarnaast geeft Dictu's basisvoorziening invulling aan een eenduidige informatiehuishouding, efficiënt samenwerken met ketenpartners en het bieden van moderne (mobiele) ondersteuning.

Dictu heeft direct de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) als eerste klant overgezet naar het nieuwe platform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Computer says no: https://www.tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/publicatie/akid/f0c3cff8e54f68f22c05ae27c6075f0e/pageId/D909D/huidigemenu/aankondigingen/cid/731839/cvp/join

Ik citeer:

Bij de onderhavige aanbesteding heeft DICTU er voor gekozen om de principes van Best Value toe te passen. In overeenstemming met deze principes is na beoordeling van de negen geldige inschrijvingen een ranking vastgesteld en inmiddels met vier partijen getracht de concretiseringsfase succesvol af te ronden.
Met geen van de partijen is dit gelukt. DICTU concludeert hieruit dat de doelstellingen, uitgangspunten en randvoorwaarden van DICTU en de betrokken gebruikersorganisaties van dien aard zijn dat partijen hier met een grote waarschijnlijkheid niet aan kunnen voldoen. Bovendien zou het doorgaan met de partijen die als vijfde of lager zijn gerankt afdoen aan de principes van Best Value.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-23T10:55:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.