Politie start tender randapparatuur C2000

Dit artikel delen:

De politie heeft de aanbesteding voor de randapparatuur C2000 online gezet. Het gaat in ieder geval om 36.000 portofoons en tienduizend mobilofoons voor het noodcommunicatiesysteem. Het geheel wordt verdeeld in zes kavels, waardoor niet één aanbieder de gehele klus zal krijgen. Dit meldt De Verbinding, vakblad voor mobiele communicatie.

Begin vorig jaar zette de politie de aanbesteding van nieuwe portofoons nog stop. Nadat er eerst veel heibel was ontstaan door protesterende leveranciers werd de tender vorig jaar oktober stilgelegd na geluiden over fraude en omkoping bij een aantal politionele inkoopprocessen, waaronder portofoons, blaasapparatuur en auto's. Na een externe toetsing besloot de korpsleiding deze aanbesteding voor portofoons stop te zetten en te herzien.

In de nieuwe aanbesteding voor portofoons én mobilofoons kunnen deelnemers een plek binnen een raamcontract ‘winnen’. Op 1 juni 2016 moet dat raamcontract in werking treden. Bedrijven die binnen het raamcontract vallen, mogen op elk van de zes kavels - die in de loop van 2016 en 2017 uitgegeven worden - inschrijven. Zo zullen er drie ‘batches’ komen voor twaalfduizend portofoons, in september dit jaar, maart en september volgend jaar. Eind dit jaar is er een mobilofoon-batch van tienduizend stuks, inclusief accessoires, schrijft De Verbinding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Twee eenvoudige zaken.....

Het totale inkoop beleid bij de politie is nog steeds niet op orde en het tweede, ik heb dat eerder in andere casi ook al eens geroepen, als je verongelijkte/achter het net vissende leveranciers je beleid laten bepalen, dan zegt dat veel over de acterende organisatie.

Ik kan me zakelijk weinig toegevoegde waarde voorstellen zes verschillende aanbieders aan te stellen, contracten mee af te sluiten en dan zes maal zoveel kans te hebben op problemen als straks het bijna niet functionerende C2000 een keer gaat worden afgeschoten.

Een grote blunderput in de maak. Mark my words and date!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-23T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.