Tilburg kiest Centric voor sociaal domein

Dit artikel delen:

De gemeente Tilburg heeft een zevenjarig contract gesloten met ict-dienstverlener Centric voor de levering en ondersteuning van suites voor het Sociaal Domein. Eerder verzorgde concurrent PinkRoccade de ict-systemen voor de ondersteuning van die taken van de gemeente.

Centric meldt dat Tilburg nog voor het einde van 2016 in productie hoopt te gaan met de suite. De software koppelt de informatiestromen van de domeinen: participatie, inkomen, minima, jeugd, leerlingenvervoer en de wet maatschappelijk ondersteuning (wmo). Tilburg voert behalve voor de eigen burgers ook ondersteunende taken uit voor inwoners van negen omliggende gemeenten. Het gaat bijvoorbeeld om jeugdzorg voor de regio Hart van Brabant.

Een woordvoeder van Centric meldt aan Computable dat de gemeente ook overweegt om de module Mijn Regie af te nemen. Dat is een online portal waarmee burgers betrokken worden bij de regievoering in het sociaal domein. Het getekende contract heeft een looptijd van zeven jaar met vier opties tot verlenging van twee jaar. De waarde van het contract wordt niet bekendgemaakt.

Werk, Inkomen en Zorg

Tilburg heeft ook Centric-systemen in gebruik voor onder meer burgerzaken en belastingen. De ict-dienstverlener en de gemeente werken al lange tijd samen.


Tilburg neemt ook modules af voor de domeinen Werk, Inkomen en Zorg (WIZ). Het gaat onder meer om Centric Kennissystemen, Snelbalie en een groot aantal koppelvlakken voor de uitwisseling van verplichte gegevens aan andere organisaties in het sociaal domein.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-25T11:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.