Overheid 360°-congres van start

Dit artikel delen:
Opening

Het tweedaagse congres Overheid 360° staat in het teken van de informatiesamenleving en de effecten hiervan op overheden. Op 20 en 21 april worden overheids- en gemeentemedewerkers in de Jaarbeurs Utrecht voorbereid op de bijbehorende vraagstukken over moderne informatiesamenleving van nu tot in 2020.

De moderne informatiesamenleving heeft veel effect op overheden. Door technologische trends als big data, de cloud en mobiele apparaten ontstaan nieuwe verhoudingen tussen inwoners, ondernemers en overheid. Dit brengt nieuwe uitdagingen voor gemeenten en overheden; hoe ontsluiten ze de grote hoeveelheid informatie? Hoe zijn processen aan te sluiten op de hoge verwachtingen van burgers? En hoe kunnen ze blijven innoveren? Het congres Overheid 360° richt zich op de informatiesamenleving en geeft antwoord op deze vragen.

Diverse gemeenten spreken tijdens het congres. Zo vertelt de gemeente Amsterdam over e-factureren en vertelt de gemeente Utrecht over zijn ervaringen met klantcontact via Whatsapp. De gemeente Rotterdam laat zien hoe het is om met een 3D-weergave van geo-informatie te werken. Deze informatie is steeds belangrijker voor het maken van keuzes in uitvoeringsprocessen bij gemeenten en bij het schrijven van beleid.

Zeepkistsessies en Dragon’s Den

Om gemeenten te inspireren en voor te bereiden op de informatiemaatschappij van 2020, heeft King, onderdeel van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), diverse sessies georganiseerd. Zo spreken gemeenten en partijen vanaf de spreekwoordelijke zeepkist over hun initiatieven voor informatiemanagement en het optimaal inzetten van data. Deze sessies vinden plaats tussen tien uur en twaalf uur en duren dertig minuten.

Daarnaast is er in de middag (tussen twee uur en vier uur) een podium waar diverse start-ups hun innovatieve ideeën kunnen pitchen. Dit gebeurt op basis van het tv-programma Dragon’s Den. De jury bestaat bij de Overheid 360°-variant uit de congresbezoekers. 

Overheid 360°

Overheid 360° vindt plaats op 20 en 21 april 2016 in Jaarbeurs Utrecht. De eerste dag staat in het teken van publiekszaken, dienstverlening en het sociaal domein; de tweede dag gaat in op bedrijfsvoering, belastingen en het fysiek domein. Bekijk hier het programmaoverzicht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-20T11:09:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.