Vier gemeentes testen platform start-up Civocracy

Dit artikel delen:
vier vingers

De Amsterdamse start-up Civocracy werft vier pilot-partners voor zijn burgerparticipatie-platform. Het betreft de Twentse gemeente Losser, de Duitse stad Potsdam en twee Franse steden. Het Civocracy-platform moet de communicatie tussen overheid en burgers verbeteren.

Civocracy verandert naar eigen zeggen de manier waarop overheden en burgers communiceren. Het biedt een online platform waar overheden onderwerpen aankaarten. Inwoners kunnen op hun beurt stemmen op voorgestelde onderwerpen, zelf onderwerpen aandragen, discussiëren en feedback geven. Daarnaast kunnen ze samenwerken door links, evenementen en petities te delen.

De Amsterdamse start-up heeft binnen een jaar tijd twee lokale overheden in Losser (Twentse gemeente) en Potsdam (Duitsland) aan zich gebonden. Begin volgende maand voegt het twee Franse steden toe aan zijn portfolio. Van deze steden worden nog geen namen gecommuniceerd. Daarnaast hebben dertien lokale overheden toegezegd Civcoracy in de komende maanden in te zetten, aldus de start-up.

Civocracy

Civocracy is in 2015 opgericht door Benjamin Snow (ceo) en Chloe Pahud (business developer). De start-up wordt sinds 2016 ondersteund door it-leverancier Centric. Het internationale team telt negen werknemers. De start-up volgde een programma aan de Startup Bootcamp Smart City in Amsterdam.

De provincie Noord-Holland heeft Civocracy tussen 24 maart en 9 mei 2016 getest. Tijdens deze pilot ontving de provincie input van inwoners, ondernemers, organisaties en gemeenten over drie onderwerpen: de bevordering van de biodiversiteit, de aanpak van leegstand en stimulering van innovaties in het mkb.

Ruim tweeduizend mensen bezochten het online platform en er werden ruim honderd reacties geplaatst. De beleidsadviseurs van de provincie Noord-Holland gaan nu, mede op basis van de input via Civocracy, het uitvoeringsplan voor nieuw economisch beleid uitwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-21T10:46:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.