Rijks-ICT'er Van Santen krijgt een lintje

Dit artikel delen:

Hans van Santen, directeur bedrijfsvoering van de RDW (Rijksdienst Wegverkeer), heeft een koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn ict-werk binnen de rijksoverheid. Hij ontving de onderscheiding als Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdrage aan de publieke dienstverlening, grote digitaliseringsprojecten en de introductie van ict-innovaties binnen de rijksoverheid. Van Santen is onder meer betrokken bij DigiD, De Berichtenbox, het iManifest en PBLQ.

De onderscheiding tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau wordt toegekend aan mensen die persoonlijke inzet, visie en kwaliteiten hebben geleverd aan de samenleving. Die verdiensten mogen niet alleen belangrijk zijn voor de onderneming, organisatie of instelling waaraan de kandidaat is verbonden, maar moeten nadrukkelijk de maatschappij dienen.

RDW licht in een persbericht toe: 'Van Santen heeft jarenlang op vrijwillige basis bijgedragen aan het opleiden van toekomstige informatiemanagers en informatie-adviseurs in de Nederlandse publieke sector. Hij was betrokken bij de opleidingsprogramma's van instituut PBLQ en droeg daarmee zijn kennis en expertise van en ervaring met vraagstukken op het snijvlak van ict en business aan hen over. Ook heeft hij bijgedragen aan het vormgeven van de Informatiemanagement Academie en zich ingezet voor het Informatiemanagement Traineeprogramma van PBLQ.'

DigiD

Van Santen is ook actief betrokken bij i- en e-Overheid, zoals bij de oprichting van het iManifest waarin alle grote uitvoeringsorganisaties zoals RDW en de Belastingdienst zich committeerden aan het optimaliseren van datakwaliteit, het bieden van transparantie, het versterken van de informatiepositie van burger en bedrijf en het voorkomen en bestrijden van identiteitsfraude.

'Hij zoekt via de Manifestgroep actief verbinding met andere (overheids-)partijen. In dit verband heeft hij ook onmiskenbaar bijgedragen aan de ontwikkeling van de DigiD', aldus RDW in een toelichting.

Hij was ook betrokken bij De Berichtenbox, een digitale postbus van MijnOverheid.nl, waarin burgers post van de overheid ontvangen. Bij RDW was Van Santen betrokken bij de vervanging van het papieren rijbewijs en kentekenbewijs door smartcards. In 2014 voorzag de RDW de kentekencard en het rijbewijs bovendien van een chip.

eID

Hans van Santen treedt per 1 juli 2016 terug als directeur bedrijfsvoering van de RDW. Vanaf die datum wordt Zeger Baelde de nieuwe directeur bedrijfsvoering van de RDW.

Van Santen blijft als adviseur voor de directie betrokken bij RDW en richt zich de komende jaren op een aantal dossiers, zoals Remote Document Authentication (RDA) en eID (elektronische identiteit).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-24T15:41:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.