Belastingdienst blijft blauwe envelop versturen

Dit artikel delen:
Belastingdienst

De Belastingdienst stopt voorlopig niet met het versturen van de blauwe envelop met de definitieve beschikking over toeslagen. Belastingbetalers kunnen aangeven dat zij papieren post willen blijven ontvangen van de fiscus. Dit meldde staatssecretaris Eric Wiebes van de Tweede Kamer die een SP-motie hierover had aangenomen.

Wiebes meldde vorig jaar dat de Belastingdienst alle papieren post zo snel mogelijk wil vervangen door elektronische berichten. Dat zorgde voor een hoop kritiek, onder meer van de Nationale Ombudman. Die oordeelde dat met name de zwakkere groepen in de samenleving moeite hebben met digitale communicatie met de overheid. Volgens de ombudsman mag de overheid net alleen op een digitale manier met burgers communiceren. Er moet altijd een tweede manier mogelijk zijn, zoals gewone post.

SP-Kamerlid Farshad Bashir kwam met een motie waardoor belastingbetalers straks kunnen aangeven dat zij papieren post willen blijven ontvangen van de Belastingdienst. De motie van Bashir werd door een meerderheid van de Kamer gesteund, meldt website Security.nl.

Ondanks de motie wil de Belastingdienst overigens nog steeds alle 'blauwe brieven' de komende vijf tot zeven jaar vervangen door elektronische post. Volgens de staatssecretaris gaat de invoering stap voor stap en er is geen harde einddatum. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-15T11:59:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.