Managed hosting door True

Gemeente Veere sluit zich aan op Civocracy

 

Digitale overheid

De Amsterdamse start-up Civocracy heeft de Zeeuwse gemeente Veere als nieuwe gebruiker aangetrokken. De gemeente zet het platform in om het gezondheidstoerisme en de duurzaamheid te bevorderen.

Civocracy verandert naar eigen zeggen de manier waarop overheden en burgers communiceren. Het biedt een online platform waar overheden onderwerpen aankaarten. Inwoners kunnen op hun beurt stemmen op voorgestelde onderwerpen, zelf onderwerpen aandragen, discussiëren en feedback geven. Daarnaast kunnen ze samenwerken door links, evenementen en petities te delen. Dit moet de kloof tussen politiek en burgers verder verkleinen.

De Amsterdamse start-up heeft binnen een jaar tijd twee lokale overheden in Losser (Twentse gemeente), de Duitse stad Potsdam en twee Franse klanten (Nice Metropole, dat bestaat uit meerdere gemeenten, en FFP, een vereniging van landschapsarchitecten) aan zich gebonden. 

Nu voegt het ook de Zeeuwse gemeente Veere toe aan zijn klantenportfolio. De gemeente zet het platform in voor twee onderdelen: de bevordering van het gezondheidstoerisme (mentale en fysieke gezondheid) en een oordeel op het duurzaamheidsplan dat momenteel ter inzage ligt. Daarnaast worden op korte termijn andere onderwerpen op het gebied van duurzaamheid toegevoegd.

Binnenkort wordt een project met gemeente Enschede gestart. Daarnaast verwacht de start-up dat de Franse stad Lyon hun platform in gebruik neemt. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5848571). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×