KPN ontbreekt bij onderhoud 'nieuw' C2000

Dit artikel delen:

De partijen Schuuring, Koning & Hartman en het huidige consortium dat het C2000-netwerk bouwt, dingen mee om het tweede- en derdelijnsonderhoud te verzorgen van dit communicatienetwerk voor de hulpdiensten. Het ministerie van Veiligheid en Justitie wil in november 2016 de voorlopige gunning van deze aanbesteding bekendmaken. Opvallende afwezige (wederom): KPN. Dit meldt Verbinding, vakblad voor mobiele communicatie.

Het communicatiesysteem voor alle hulpdiensten in Nederland C2000 wordt de komende jaren vernieuwd. De nieuwbouw is in handen gelegd van de bedrijven Hytera, 2Way en Eurofunk die als consortium ook meedingen naar het onderhoud.

KPN protesteerde tegen de toekenning van deze opdracht; het vond samen met zijn partners  Motorola en Koning & Hartman dat de opgegeven referenties van Hytera en Eurofunk niet in de haak waren. De rechter stelde KPN in het ongelijk; het bedrijf lijkt zich nu helemaal van het C2000-terrein terug te trekken want het heeft zich niet eens ingeschreven voor de onderhoudsaanbesteding.  

Hierbij gaat het onder andere om de opstelpunten inclusief de antennes, airco’s, noodstroom en bliksembeveiliging van het vernieuwde C2000-netwerk. Daarnaast wordt de nieuw te contracteren onderhoudspartij verantwoordelijk voor het op peil houden van de voorraad reserveonderdelen op de meldkamerlocaties.  

Naast de afwezigheid van KPN valt op dat een voor de branche relatief onbekend bedrijf als Schuuring wel op de shortlist staat, constateert Verbinding. Schuuring is onderdeel van de Allinq Groep. Het is gespecialiseerd in het management van infrastructuren. Het bedrijf bestaat al vijftig jaar.

Overigens besteedde KPN een paar jaar geleden werk uit aan onder andere Schuuring en Koning & Hartman. Of KPN als partner van deze twee partijen nog bij een eventuele gunning betrokken raakt, is vooralsnog niet bekend.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-05T15:07:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.