Managed hosting door True

Obama blokkeert Chinese overname chipbedrijf

 

De Amerikaanse president Barack Obama houdt de overname van chipbedrijf Aixtron door het Chinese Fujian tegen. Het Amerikaanse onderdeel van Aixtron, waar honderd mensen werken, zou militaire toepassingen ontwikkelen. Het is volgens een Amerikaanse commissie die overnames beoordeelt te risicovol als die kennis en informatie in Chinese handen komt.

Obama volgt met zijn veto dat de overname dwarsboomt het advies van die commissie op. Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant Wallstreet Journal. Aixtron is een Duitse chipfabrikant, maar heeft onderdelen in de Verenigde Staten.

Het Chinese ministerie van Handel is verbaasd. Een woordvoerder verklaart dat het om gangbare commerciële fusie- en overname-activiteiten gaat en dat de regels van de markt zouden moeten gelden.

Als het Obama lukt om de overname van 714 miljoen dollar tegen te houden, dan zou dat de tweede keer zijn dat Obama plannen van een Chinees bedrijf in de VS dwarsboomt.  

Blokkeren

In 2012 hield Obama de plannen van het Chinese Ralls Corp. tegen. Zij wilden een windmolenpark bouwen in de buurt van een legerbasis.

In 1990 blokkeerde president Bush een Chinese overname van vliegtuigonderdelenmaker Mamco. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5893782). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×