Leerstoel it-beheer aan Universiteit Groningen

Dit artikel delen:

Aan de Rijksuniversiteit Groningen komt vanaf september een leerstoel voor it-beheer. Doel ervan is om de theorie op het deelgebied it-beheer via wetenschappelijk onderzoek verder te ontwikkelen.

Automatiseerder Getronics PinkRoccade ondersteunt de leerstoel. Het onderzoek loopt vier jaar en zal worden uitgevoerd door een nog aan te trekken bijzonder hoogleraar en een onderzoeker. Getronics PinkRoccade, dat de leerstoel ter beschikking stelt, zegt actief te willen participeren in het onderzoek van de leerstoelhouder, onder andere door het beschikbaar stellen van onderzoeksgegevens en het meedoen aan discussies.

 

Van de leerstoelhouder wordt verwacht dat deze zich richt op de economische aspecten van it-beheer. Het te houden onderzoek moet uitmonden in een internationaal standaardwerk. Daarnaast dient de leerstoelhouder artikelen te publiceren en een actieve bijdrage te leveren aan het publieke debat in Nederland ten aanzien van het beheer van informatiesystemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Eindelijk een initiatief dat gericht is op strategische implementatie van ICT. Geen korte termijn reactie op marktontwikkelingen maar een langdurige (hopelijk langer dan 4 jaar) investering in informatie technologie.

Kort gezegd een prima initiatief dat navolging dient te krijgen bij andere universiteiten en hogescholen

Even als reactie op de reactie van Jos Beukenboom: er is reeds enige tijd een dergeljke leerstoel aan de TU Delft. Maarten Looijen, de oud technisch directeur van het toenmalige Duyverman Computer Centrum (DCC) van het Ministerie van Defensie aanvaardde eind 80'er (!) jaren de leerstoel Beheer van Informatiesystemen aan de TU Delft. Hij is inmiddels met emeritaat, maar de leerstoel wordt nog steeds bezet door zijn opvolger. DCC is inmiddels overgegaan in DTO, de Defensie Telematica Organisatie en is de preferred supplier voor IT oplossingen voor het Ministerie van Defensie en andere Rijksoverheidsorganisateis die beveiliging en beheer van informatiesystemen belangrijk vinden.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-02T15:33:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.