Veenendaal en Scherpenzeel sluiten ICT-pact

Dit artikel delen:
Samenwerken

Veenendaal en Scherpenzeel gaan samenwerken op ict-gebied. Beide gemeenten zijn overeengekomen om de ict-organisaties in elkaar te schuiven en het technisch beheer van alle gemeentelijke ict-systemen vanaf de zomer voortaan door één team uit te laten voeren.

De Veenendaalse krant meldt dat alle servers in het gemeentehuis van Veenendaal komen te staan met een snelle glasvezelverbinding tussen beide gemeentehuizen. De integratie van de ict-omgeving is naar verwachting in augustus van dit jaar afgerond.

Volgens burgemeester Wouter Kolff van Veenendaal past de invulling van een gezamenlijke ict-organisatie en -infrastructuur bij de positie van zijn stad als ict-centrum van de regio FoodValley. 'Samenwerking met gemeenten in de regio zorgt voor een betere ict-dienstverlening aan de inwoners van gemeenten.'

Burgemeester Ben Visser van Scherpenzeel stelt dat samenwerking belangrijk is voor de ict-continuïteit voor zijn dorp. 'Samen kunnen we vraagstukken rondom het garanderen van stabiliteit van de ict-infrastructuur en het beheer voor de toekomst, het behoud van kwaliteit, inregelen van uitwijkvoorzieningen en een goede ondersteuning van de bedrijfsvoering beter aan.'

Het is voor de gemeente Veenendaal niet de eerste ict-samenwerking. Soortgelijke overeenkomsten werden eerder afgesloten met Rhenen en Renswoude, aldus de lokale krant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-08T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.