Waterschappen nemen deel aan govroam

Dit artikel delen:
Het Waterschapshuis Govroam waterschappen

Gerard Smits (rechts) van Het Waterschapshuis en Frank van Iersel (links) van de Stichting Govroam tekenen de overeenkomst.

Het Waterschapshuis heeft namens de waterschappen, hun belastingkantoren, de Unie van Waterschappen en Het Waterschapshuis een contract afgesloten met Stichting Govroam. Deze biedt onder de naam govroam een beveiligde wifi-netwerkdienst aan die door een groeiende aantal overheidsorganisaties wordt omarmd.

Govroam geeft medewerkers en bestuurders van de waterschappen toegang tot wifi-netwerken, op alle deelnemende locaties (binnen de overheid) waar govroam wordt aangeboden. De bezoeker kiest één keer uit de lijst van wifi-netwerken voor ‘govroam’, voert de gebruikersnaam en wachtwoord van de eigen overheidsorganisatie in en is voortaan automatisch online.

Volgens de Stichting Govroam worden hiermee schaalvoordelen en besparingen gerealiseerd in eenmalige aansluitkosten en deelnamekosten. Ook vergroot govroam het gebruiksgemak. Bovendien behoort het gebruikmaken van onveilige verbindingen die in de buurt zijn, met het aansluiten op govroam tot het verleden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-29T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.