ITvisors versimpelt treinreserveringen Eurail.com

ESB-platform Intersystems ingezet voor koppelingen spoorsystemen

Dit artikel delen:

Eurail.com, een gezamenlijk verkoopkanaal van Europese treinmaatschappijen, heeft de reserveringsproces verder vergemakkelijkt. Het treinreisbureau, met hoofdkantoor in Utrecht, heeft ITvisors de opdracht gegeven koppelingen tot stand te brengen tussen het eigen maatwerksysteem en de it-voorzieningen van de aangesloten spoorwegorganisaties. Daarvoor zet de Utrechtse it-dienstverlener het enterprise servicebus (ESB)-platform Ensemble van de Amerikaanse it-leverancier Intersystems in.

Inmiddels is één koppelingsproject voltooid met Trenitalia, de exploitant van treinen in Italië. Een tweede koppeling met een andere spoorwegorganisatie is in de maak. Met de Ensemble-technologie van Intersystems zijn koppelingen tussen verschillende systemen in te richten, inclusief de business rules-functionaliteit voor het orkestreren van het berichtenverkeer.

Eurail.com richt zich op reizigers die per trein heel Europa willen aandoen zonder voor elk traject een afzonderlijk kaartje te moeten kopen. Met de Eurail- of Interrail-pas laten zij zich binnen dertig Europese landen via het spoor vervoeren.

Tot 2014 liep het reserveringsproces nog via e-mailcorrespondentie met handmatige verwerkingsprocessen. Daarna liep het grotendeels via een door ITvisors gebouwd reserveringsportaal, met behulp van het ontwikkelplatform van Mendix, dat is gekoppeld aan de maatwerk-legacy van Eurail.com. Daarmee werd de tijdsduur per boeking van gemiddeld een uur teruggebracht tot een kwartier.

Om de reizigers opnieuw beter van dienst te kunnen zijn, heeft Eurail.com aan ITvisors de opdracht gegeven koppelingen tot stand te brengen tussen het eigen it-systeem met dat van de aangesloten spoorwegorganisaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-12T10:07:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.