DNB overweegt uitbesteding it-beheer

Betreft werkplekbeheer, netwerkbeheer en datacenter

Dit artikel delen:

Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) onderzoekt de mogelijkheden om delen van zijn databeheer buiten de deur onder te brengen, inclusief gevoelige informatie van onder toezicht staande instellingen. Momenteel analyseert de toezichthouder nog de precieze omvang van de mogelijke aanbesteding.

Dit meldt het FD. Een woordvoerder benadrukt dat beveiliging van de data essentieel is en dat de toezichthouder vooral kijkt naar de uitbesteding van werkplekbeheer, netwerkbeheer en het datacentrum. Details over de aanbesteding als de waarde en looptijd zijn op het moment van schrijven nog niet bekend. Ook is onduidelijk wat de gevolgen worden voor de huidige it-afdeling (zie kader).

Mocht DNB overgaan tot verregaande uitbesteding, dan loopt de organisatie voorop in Europa. Alleen in Scandinavië hebben centrale banken ervaring met het uitbesteden van toezichtkritische systemen.

Huidige ICT divisie DNB

De divisie ICT bij de DNB is verantwoordelijk voor alle ict-oplossingen: van de werkplekinfrastructuur tot complexe statistische toepassingen en betalingsverkeertoepassingen. Ook levert het in toenemende mate een bijdrage aan toepassingen gebruikt door het Europese Stelsel van Centrale Banken. De it-afdeling telt zo'n 190 voltijds arbeidsplaatsen; daarnaast worden via aanbestedingen ict-partijen ingehuurd voor specifieke kennis en expertise en extra capaciteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

DNB is wel wat meer dan een toezichthouder. Jammer genoeg wel.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-28T11:53:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.