DNB in 2018 de markt op met aanbesteding

Toezichthouder niet in zee met separate security-partner

Dit artikel delen:

Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) publiceert in de loop van 2018 de aanbesteding voor het uitbesteden van werkplekbeheer, netwerkbeheer en het datacentrum. De DNB wil graag de ‘ict-functie moderniseren, verduurzamen en slagkracht geven’. Ook wil de overheidsinstantie de it-voorziening efficiënter inrichten.

Dit vertelt een woordvoerder. Ook geeft hij aan dat de omvang en waarde van de aanbesteding nog niet bekend zijn. ‘Wel weten we dat de scope werkplekken, datacentrum en netwerkbeheer omvat’, zo geeft hij aan. Ook vertelt hij aan Computable dat DNB niet in zee gaat met een separate security-partner of de security bij een it-partner legt. ‘DNB neemt zich voor de regie over security zelf te blijven doen, in samenwerking met partners.’

It-afdeling

Wat betreft de verwachte gevolgen van de huidige it-afdeling geeft de zegsman aan dat de eisen en wensen van DNB op dit vlak nu worden vastgesteld zodat ze bij de aanbesteding kunnen worden meegenomen. Doorgaans gaat bij soortgelijke uitbestedingstrajecten de wet ‘mens volgt werk’ op, waarbij de betrokken it’ers overstappen naar de geselecteerde it-dienstverlener(s).

Huidige ICT divisie DNB

De divisie ICT bij de DNB is verantwoordelijk voor alle ict-oplossingen: van de werkplekinfrastructuur tot complexe statistische toepassingen en betalingsverkeertoepassingen. Ook levert het in toenemende mate een bijdrage aan toepassingen, gebruikt door het Europese Stelsel van Centrale Banken. De it-afdeling telt zo'n 190 voltijds arbeidsplaatsen; daarnaast worden via aanbestedingen ict-partijen ingehuurd voor specifieke kennis, expertise en extra capaciteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-29T10:53:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.