Hackathon helpt UWV en SVB met e-identificatie

Dit artikel delen:
identity management

Uitkeringsinstanties UWV en de Sociale Verzekeringsbank (SVB) slaan de handen in een voor een gezamenlijke hackathon. Hierbij moeten deelnemers oplossingen vinden voor vijf probleemsituaties uit de praktijk. Zo willen de overheidsinstellingen onder meer nieuwe manieren van online identificatie realiseren.

Studenten, computerprofessionals en klanten van beide organisaties worden uitgedaagd deel te nemen aan de hackaton, die in het weekend van 28 en 29 oktober plaatsvindt in de Strijp-S in Eindhoven. Dat oude Philips-bedrijfsterrein is omgebouwd tot een Seats2Meet-locatie voor flexwerkers. Tijdens de hackathon staat de vraag welke digitale diensten of producten er moeten worden toegevoegd aan de dienstverlening van UWV en/of SVB centraal.

Deelnemers moeten oplossingen bedenken voor vijf actuele klantvraagstukken. Denk hierbij aan nieuwe manieren van online identificatie of het vergroten van digitale vaardigheden bij niet-digivaardige burgers. De oplossingen moeten het dagelijkse werk van SVB- en UWV-medewerkers sneller en slimmer maken.

Deelnemers maken kans op de hoofdprijs van 2500 euro en krijgen de mogelijkheid om de oplossing bij de overheidsinstellingen te implementeren. Daarnaast worden tijdens het weekend workshops georganiseerd en kunnen deelnemers netwerken.

Chatbot

Dit is niet de eerste hackathon van UWV en SVB. De overheidsinstellingen sloegen vorig jaar ook al de handen in een voor een gezamenlijke hackathon. Daar werd bijvoorbeeld een chatbot voor de Facebook-pagina van het UWV ontwikkeld, waarbij klanten digitaal een vraag kunnen stellen die vervolgens automatisch wordt beantwoord.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-06T09:30:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.