Defensie wil innoveren via startups

Prinsjesdag 2017

Dit artikel delen:
start-up

Defensie gaat in 2018 meer samenwerking zoeken met nieuwe partners buiten de eigen sector. Hiertoe is het Team FRONT (Future Relevant Operations in Next generation Technology) opgericht. Zo meldt minister Hennis (Defensie) in haar nieuwe begroting.

De krijgsmacht wil onder meer via Yes! Delft contact zoeken met startersbedrijven. Defensie is zich ervan bewust dat ze zonder inschakeling van de civiele sector moeilijk tot innovatie komt. Voorheen beperkte de samenwerking zich voornamelijk tot kennisinstellingen, defensiebedrijven en andere overheden. Starters kunnen de technologische vernieuwing versnellen.

Verder wil minister Hennis aanmoedigen dat ook onder in de organisatie initiatieven ontstaan die de innovatie bevorderen. Met het recent opgerichte innovatienetwerk Defensie wordt ingezet op het verbinden van dergelijke initiatieven.

Extra geld

Het ministerie van Defensie ontvangt in 2018 extra geld voor grensbewaking en cyberveiligheid. Het gaat om eenmalig 2,2 miljoen euro. Vanaf 2019 wordt dit 23,4 miljoen euro extra per jaar. Verder investeert het kabinet in 2018 in het bestrijden van cyberspionage en –sabotage. De Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst krijgt hiervoor 8 miljoen euro per jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-20T08:34:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.