Ordina ziet omzet uit overheid toenemen

Dit artikel delen:
Stijging

Ordina heeft in het derde kwartaal zijn omzet met 0,2 procent zien stijgen naar 81,8 miljoen euro (derde kwartaal 2016: 81,6 miljoen). Daarvan komt 61 miljoen uit Nederland en 20,8 miljoen uit België/Luxemburg. Op de markt zag Ordina zijn opbrengsten uit het overheidssegment toenemen.

De brutowinst (ebitda) kwam na aftrek van een post afvloeiingskosten van 1,2 miljoen uit op 2,7 miljoen euro, een stijging ten opzichte van de 2,5 miljoen euro in dezelfde periode in 2016.

Ordina lijkt het lek boven water te hebben in de overheidssector na een tijdlang daar teleurstellende resultaten te hebben geboekt. De omzet steeg er met 7,9 procent naar 29,9 miljoen euro (kwartaal 3/2016: 27,7 miljoen); het grootste segment van het bedrijf. Wel zag de ict-dienstverlener de omzet in de segmenten financiële dienstverlening, industrie en zorg dalen. Positief was de stijging van de omzet in de logistieke sector.

Jo Maes, bestuursvoorzitter Ordina, zegt in een commentaar: 'In het derde kwartaal is een lichte stijging van de omzet en het rendement gerealiseerd. De groei binnen de overheid zet door. In België was er sprake van stabilisering van de omzet, het resultaat blijft goed. De vraag in de markt is hoog, maar de krappe arbeidsmarkt blijft een uitdaging.'

Hij wijst er op dat ondanks een toename van nieuwe medewerkers - 120 in het derde kwartaal - het verloop - 145 medewerkers vertrokken in het derde kwartaal - een aandachtpunt blijft. In totaal werken zo'n 2580 man bij Ordina. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Pffff wat een hoog verloop! Wel benieuwd wat de achterliggende oorzaken daarvan zijn...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-06T11:39:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.