T-Mobile en Nedap in slim parkeren in Den Bosch

Dit artikel delen:

Technologiebedrijf Nedap, telecombedrijf T-Mobile en bouwbedrijf Dura Vermeer helpen ’s Hertogenbosch met slim parken. Het heeft daarvoor tien parkeerplekken bij De Gruyter Fabriek voorzien van slimme parkeersensoren. Deze meten welke plekken vrij of bezet zijn.

Het consortium ziet het potentieel van slimme parkeersensoren. Het navigeert individuele gebruikers naar lege plekken, helpt steden en gemeenten om de verkeersstromen te reguleren en ondersteunt handhavingsdiensten bij het opsporen van parkeerovertreders. 

De bedrijven starten daarom met een pilotproject van drie maanden in Den Bosch. Hierbij test het consortium de batterijduur van de sensoren, het bereik en de stabiliteit van de verbinding met het netwerk.

Binnen de samenwerking levert Nedap de sensoren, verzorgt T-Mobile de data-uitwisseling via zijn NarrowBand IoT-netwerk en sluit bouwbedrijf Dura Vermeer aan voor eventuele schaalvergroting in bijvoorbeeld woonwijken.

Naast de proef in ’s Hertogenbosch wil het drietal bedrijven in vijf gemeenten een ‘field trial’ uitvoeren, om zo de parkeeruitdagingen te testen.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-24T11:48:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.