Rijks ICT Gilde wil 'goede ict'ers' aantrekken

Dit artikel delen:

Het eind vorige jaar door minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) aangekondigde Rijks ICT Gilde blijkt inmiddels van start gegaan. Het instellen van deze flexpool 'goede ict'ers' voor de rijksoverheid is onderdeel van het door de bewindsvrouw opgestelde ‘Plan van Aanpak ICT-personeel Rijk’. Dit plan moet ervoor zorgen dat de digitale deskundigheid binnen de overheid wordt verhoogd.

Het Rijks ICT Gilde moet een flexpool worden van ict-professionals in uiteenlopende disciplines als bijvoorbeeld softwareontwikkeling, data engineering, cloudontwikkelaars en it-beveiligingsspecialisten. De intentie is om zowel jonge als ervaren ict’ers te binden aan dit gilde en hen continu te ontwikkelen. Deze ict'ers zijn op hun specialisaties breed inzetbaar binnen het Rijk.

Initiatiefnemers voor het gilde zijn Hans Schutte (directeur-generaal DUO) en Mo Jaber (projectdirecteur I-interim Rijk bij BZK; en fungerend als directeur Rijks ICT Gilde). 'Voor alle uitvoerende organisaties binnen het Rijk is het van groot belang om goede ict'ers in dienst te hebben om de slag naar de digitale samenleving te kunnen maken en ons klaar te maken voor de toekomst. En hoe meer goede ict'ers bij het Rijk werken, hoe aantrekkelijker het Rijk wordt als werkgever', aldus Schutte.

Het gilde zet zich verder in om de loopbaanpaden tussen het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven beter op elkaar af te stemmen. Het zegt minimaal achtduizend euro per gilde-werknemer per jaar te investeren in kennis en vaardigheden. Ook biedt het Rijks ICT Gilde naar eigen zeggen gunstige arbeidsvoorwaarden. 'Die zorgen ervoor dat mensen die in andere fasen van hun leven terechtkomen, door bijvoorbeeld het krijgen van kinderen, gemakkelijk de stap van het drukke bedrijfsleven naar het Rijk kunnen maken', verwacht Schutte.

Big Improvement Day

Op 16 januari tijdens de Big Improvement Day, het jaarlijkse netwerkevenement waar de top van de overheid en het bedrijfsleven samenkomen om positieve ontwikkelingen in Nederland te benadrukken, geeft Hans Schutte een toelichting op de missie van het Rijks ICT-Gilde. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

ik mis een linkje naar de vacatures... ;-)

Ik ben benieuwd volgens welk model dit initiatief moet gaan werken. Als dat volgens de opzet van het "The Hague Security Delta" is, verwacht ik niet veel goeds. Zie https://www.computable.nl/artikel/achtergrond/security/6279588/1444691/subsidie-gesjoemel-en-verkeerde-info-rond-hsd.html

'de stap van het drukke bedrijfsleven naar het Rijk ..' zegt eigenlijk al alles.
Geen hogere beloning dus, maar wel tempo doeloe.

Stap van het drukke bedrijfsleven naar het (rustige?) rijk? En dat moet een reclamepraatje zijn? Foei Hans. Je hebt geen goed beeld van je eigen mensen. Ik heb zowel voor supercommerciële jongens als banken gewerkt. En ook bij het rijk. Het is een illusie dat het bij het rijk rustiger zou zijn.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-15T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.