Managed hosting door True

Backup-centrum Galileo verhuist door Brexit naar Spanje

Dit artikel delen:

Het backup-centrum dat het Galileo satellietnavigatiesysteem in de gaten houdt, verhuist van Groot-Brittannië naar Spanje. De Brexit is daar debet aan. Het hoofdcentrum blijft in Frankrijk operationeel. 

Europa heeft twee centra van waaruit het zijn Galileo-systeem kan besturen, een hoofdsite net buiten Parijs en een backup-site in het Britse Swanwick. Die laatste verhuist nu naar Spanje, omdat Groot-Brittannië zich uit de EU wil terugtrekken.

Ook vijf andere landen waren kandidaat om het centrum te huisvesten (waaronder België) maar het is dus Spanje dat de buit binnenhaalt. De nieuwe site moet de komende maanden operationeel worden. Spanje zal de huisvestingskosten op zich nemen, de EU betaalt het personeel dat er werkt en de apparatuur.

Het Galileo-systeem is sinds eind 2016 operationeel en omvat tegen 2020 dertig satellieten. Het systeem is nauwkeuriger dan het Amerikaanse gps-systeem. Met de ontwikkeling van een eigen navigatieplatform wil Europa ook minder afhankelijk zijn van gps.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-25T11:37:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.