Corporatieleverancier Umbrella lijft Qvision in

Dit artikel delen:

Qvision, een Brabantse softwareleverancier voor de woningcorporatiesector, komt in handen van branchegenoot Umbrella uit Groningen. Hiervoor neemt Umbrella-eigenaar UME alle aandelen van Qvision over. Welk bedrag met de overname gemoeid is, is niet bekendgemaakt. Zowel Qvision als Umbrella blijven onder hun eigen naam actief.

Qvision is expert op het gebied van woonruimteverdeling, Umbrella is specialist op het gebied van digitale dienstverlening aan huurders. Samen willen zij hun dienstverlening van woningcorporaties naar een nieuw digitaal niveau tillen.

Woonruimteverdelingsplatform

Jasper Simmer, commercieel directeur Qvision, over de overname: ’Door deze stap kunnen wij ons  richten op de doorontwikkeling van ons woonruimteverdelingsplatform Easymatch. In combinatie met Umbrella leveren we dan een totaalpakket op het gebied van digitale en online dienstverlening.’ Op dit moment vindt dienstverlening aan woningzoekenden en huurders volgens beide bedrijven nog plaats met gescheiden softwareoplossingen. Daarnaast is dit in veel gevallen nog een analoog proces waar het nodige papierwerk bij komt kijken.

Commercieel directeur bij Umbrella, Hermen Joostens, geeft aan dat er nog veel te winnen is op het gebied van digitale dienstverlening. ‘We willen de klantreis van woningzoekende tot huurder verbeteren en er een naadloos sluitend digitaal proces van maken.'

UME

De holding van UME bevat na de overname Umbrella, Qvision en Embrace SBS. Na de inlijving van Qvision werken in totaal ruim 125 medewerkers voor meer dan driehonderd organisaties vanuit vestigingen in Nederland, Duitsland en Bulgarije voor de holding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-12T10:33:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.